Vivomixx micro – vaš probiotik za putovanja

Probiotik za putovanja ključna je stvar koju moramo imati u putnoj ljekarni. Dodaci prehrani s dobrim bakterijama vrijedni su saveznici tijekom putovanja, a posebice kada su u pitanju neugodne probavne tegobe koje nerijetko znaju omesti naše planove na putovanju.

Zašto ponijeti probiotik za putovanja?

 

Trebamo biti svjesni da bilo kakvo putovanje predstavlja odmak od naše svakodnevne rutine. Nerijetko se dogodi da upravo tada ne posvećujemo puno vremena i truda prehrani, a stvari se dodatno mogu zakomplicirati ako putujemo u daleke destinacije s drugačijom klimom i vremenskom zonom te ponudom hrane i upitnom kvalitetom vode. Svi ovi čimbenici uzimaju danak u našem tijelu i mogu dovesti do raznih tegoba koje su najčešće vezane za probavni sustav, poput putničkog proljeva, trovanja hranom, nadutosti ili konstipacije.

 

Probiotici predstavljaju dobre bakterije koje prirodno naseljavaju naš probavni sustav gdje dolaze u kontakt sa stanicama imunosnog sustava i tako doprinose održavanju zdravlja ovog važnog sustava. Stoga, uzimanjem probiotičkih pripravaka možemo pomoći održati snažni imunitet i omogućiti da u probavnom sustavu sve glatko funkcionira.

 

Vivomixx micro – obavezni suputnik na svakom putovanju

 

Donosimo vam uvjerljive razloge zašto je Vivomixx micro vaš obavezni suputnik svakog putovanja.

 

 1. Učinkovita kombinacija dobrih bakterija u idealnoj dozi

 

Prednost bi svakako trebalo dati onim pripravcima koji su visokodozirani te sadrže veći broj različitih probiotičkih vrsta, poput formulacija s kombinacijama bakterija iz rodova Lactobacillus i Bifidobacterium. Vivomixx micro je dodatak prehrani koji u jednoj kapsuli sadrži 10 milijardi probiotičkih bakterija 8 različitih sojeva:

 1. Streptococcus thermophilus DSM24731®/ NCIMB 30438
 2. Bifidobacterium breve DSM24732®/ NCIMB 30441
 3. Bifidobacterium longum DSM24736®/ NCIMB 30435
 4. Bifidobacterium infantis DSM24737®/ NCIMB 30436
 5. Lactobacillus acidophilus DSM24735®/ NCIMB 30442
 6. Lactobacillus plantarum DSM24730®/ NCIMB 30437
 7. Lactobacillus paracasei DSM24733®/ NCIMB 30439
 8. Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus DSM24734®/NCIMB 30440

 

Sojevi koje sadrži Vivomixx® odabrani su ne samo radi svojih specifičnih individualnih svojstava, nego i radi svojih sinergijskih kvaliteta. Svi sojevi rade kao dobro utrenirana momčad. Zajedno uspijevaju postići ono što ne bi uspjelo svakom pojedinačnom soju, niti drugoj kombinaciji sojeva bakterija.

 

 1. Stane u svaki džep

 

Vivomixx micro dolazi u praktičnom malom pakiranju od 15 kapsula koje stane i u najmanji džep. Kapsule su vrlo jednostavne za primjenu. Moguće ih je samo progutati s vodom ili pak umiješati u jogurt ili omiljeni hladni napitak, zbog čega pružaju optimalnu podršku probavnom sustavu na svakom koraku.

 

 1. Ne zahtijeva čuvanje u hladnjaku

 

Da bi pripravak bio praktičan za putovanje, trebao bi se moći skladištiti na sobnoj temperaturi. Stoga dodaci prehrani s probiotičkim bakterijama koje je potrebno čuvati u hladnjaku nisu prikladan odabir za putovanje. Dobra vijest je da se Vivomixx micro može čuvati na sobnoj temperaturi (do 25°C) do isteka roka valjanosti i to bez utjecaja na kvalitetu proizvoda.

 

Kada početi s uzimanjem Vivomixx micro dodatka prehrani?

 

Kao i druge proizvode koji sadrže dobre bakterije, i Vivomixx micro se preporuča početi uzimati barem dva tjedna prije planiranog putovanja, kako bismo doprinijeli ravnoteži dobrih bakterija u probavnom sustavu. Osim toga, Vivomixx micro važno je uzimati i tijekom cijelog putovanja, a poželjno je s uzimanjem nastaviti i barem dva tjedna nakon povratka s puta.

 

Nutricionistički tim Vitaminoteke