Vivomixx probiotici i jak imunosni sustav

Snažni smo onoliko koliko je snažan naš obrambeni sustav. Stoga je izuzetno važno redovito raditi na imunitetu tijekom cijele godine, a ne samo kada dođe do problema. Budući da do neravnoteže vrlo često dolazi pri prijelazu iz toplijeg u hladnije razdoblje godine, našem je tijelu tada potrebno posvetiti veću pažnju.

 

Ako je naš imunosni sustav slab, to stvara idealnu podlogu za razvoj gotovo svake vrste bolesti. Umor, učestale infekcije, alergijske reakcije, upale, kronična dijareja, te pojava gljivičnih infekcija samo su neki od znakova slabljenja imunosnog sustava.

 

Procjenjuje se da zdrava odrasla osoba normalno godišnje oboli od prehlade ili infekcije dva puta. Stoga se osobe koje imaju značajno veći broj infekcija godišnje trebaju se bolje pobrinuti za svoj imunitet. Način života i hrana koju svakodnevno konzumiramo uvelike utječu na zdravlje imunosnog sustava.

 

Kako prehrana utječe na imunitet?

 

Godine istraživanja iznjedrile su dokaze o tome kako prehrana utječe na imunitet. Naime, dokazano je kako nas nekvalitetna prehrana i loše životne navike čine podložnijima infekcijama i usporavaju oporavak. Unos energije ima značajan utjecaj na aktivnost imunosnoga sustava, a dokazano je kako pothranjene osobe lakše podliježu infekcijama od onih s adekvatnom tjelesnom masom. Naš imunosni sustav ne voli izrazito restriktivne dijete za mršavljenje, ali mu se ne sviđa ni prekomjerna tjelesna masa.

 

Želimo li osnažiti svoj imunitet, treba birati namirnice koje su bogate nutrijentima važnima za funkcioniranje imunosnog sustava – kvalitetnim proteinima i masnoćama, antioksidansima te dobrim bakterijama.

 

Kako dobre bakterije djeluju na imunitet?

 

Zanimljiva je činjenica kako se čak 60% stanica imuniteta nalazi u crijevima. Naša su tijela predstavljaju domaćine za 400 do više od 1000 vrsta bakterija od kojih je većina „dobrih“ odnosno korisnih bakterija, dok neke mogu biti i štetne. Probiotici su naziv za određene sojeve bakterija za koje se smatra da povoljno djeluju na zdravlje i imunitet. Te se bakterije prirodno nalaze u hrani ili se hrana obogaćuje, a mogu se uzimati i u obliku dodatka prehrani. Tako u hrani i dodacima prehrani najčešće možemo pronaći dobre bakterije iz rodova Lactobacillus i Bifidobacterium.

 

Lactobacili i bifidobakterije su normalni stanovnici crijeva i njihova prisutnost upućuje na zdravu mikrobiotu. Krajnji produkt njihove aktivnosti su kratkolančane kiseline koje povećavaju kiselost crijevnog sadržaja te na taj način stvaraju nepovoljne uvjete za rast i aktivnost štetnih bakterija.

 

Vivomixx probiotici u službi ravnoteže crijeva

 

Vivomixx® je visoko dozirana specifična mješavina 8 različitih sojeva bakterija (4 soja laktobacila, 3 soja bifidobkterija i soj Streptococus termophilus) sa sinergijskim djelovanjem te sinergijskim biološkim i imunoloških svojstvima.

 

Ispitan je u više od 70 kliničkih studija, uključujući 35 provedenih u Europi. Sve bakterije su žive i aktivne, sa sigurnosnim profilom koji je potvrđen u 220 međunarodnih publikacija.

 

Vivomixx probiotici ne sadrže gluten, GMO, laktozu, soju, konzervanse niti umjetna sladila.

Tim Vitaminoteke